søndag den 2. december 2007

Outback of Australia

28.11.-1.12.2007
Söitsime: Emerald – Anakie – Aramac.
Anakie lähedal pöikasime sisse 2 pisikesse linnakesse (Rubyvale ja Saphire olid vist nende nimed), kus siiamaani kaevandatakse vääriskive – safiire ja rubiine. Sellest piirkonnast leitakse ka kulda ja fossiileJ
Iga nurga peal on turistidele möeldud poekesed ”vääriskivistatud” ehetega. Turistid vöivad kühvlikestega ka ise önne katsuda. Kes ise ei viitsi kaevata, sellel on vöimalik osta ämbritäis liiva ja kive ja see siis millal iganes ära sortida:-)
Päris huvitav oli näha erinevaid kullapalavikus tegelasi keskendunult kivikesi sorteerimas.
Öhtuks jöudsime ”Outback of Australia” farmi, mille nimi on Fortuna. Seal elavad Ivani söbrad tema eelmisest Austraaliareisist (ca 12 aasata tagasi), Margareth ja Ashley.
Neil on nn. körbefarm 70 000 aakri maaga, ca. 1000 lehma, 500 kitse, 3 koera, möne kana ja 1 pimeda känguruga.
Väga kenad ja söbralikud inimesed. Nende juures olime 3 ööd ja tohtisime sisse piiluda ”outback Austraalia” argipäeva. Huvitav!!!!!
Öhtune rituaal oli koerte abil kitsekarja aedikusse ajamine – just enne päikeseloojangut.
Muidugi töime endaga kaasa vihma ja äikeseJ Nüüd oleme näinud vesist körbe J
1.detsembri hommikul jätsime Margarethi , Aslhley ning nende 2 tütre ja beebist lapselapsega hüvasti ja söitsime edasi: Longreach – Winton.
Tee peal kohtasime ühte Sveitsi meest, kes ka Carnarvon Gorge`i rahvuspargis vihma töttu vangis oli. Tundsime ta ära auto taha kinnitatud jalgratta ja küljele joonistatud känguru järgi.
Meeletu palavus!!!!!!!!! Nii sooja 1. detsembrit polegi veel olnud:-)

3.12.2007
Praegune asukoht: Boulia. Siia jöudsime eile, kuuma pluss 38C!!! Önneks oli neil ujula...
Asume varsti Plenty Highway`d pidi Alice Spring poole teele.

Af Ivan:
28/11 – 1/12
Kørte fra Emerald til Anaki, Rubyvale og Saphire, som har haft minedrift de sidste 150 år, her så vi butikker som solgte saphire og rubiner m.m.
Derefter kørte vi op til Margeret & Ashley på ”Fortuna” station nord for Aramac. De har en kvægfarm på 70-80.000 acres, ca.500 geder og ca. 800 stk kvæg. Gederne bliver gennet ind i en indhegning hver aften ved hjælp af Deres 3 hunde, som er meget dygtige til at holde styr på geder og kvæg. Jeg kender Margaret & Ashley fra sidst jeg var i Australien.
Vi fik et indblik i livet og hverdagen på en australsk kvægfarm (se foto) og boede der til lørdag d. 1/12, hvor vi kørte videre ind i landet til Winton og campede. Nu er vi ved at være ude i det rigtige outback med eftermiddagstemp. på ca. 35-40 grader.

Ingen kommentarer: